2011. december 12., hétfő

Sorozatgyártás vagy kézzel készített termék?

Ha bemész egy átlagos boltba, tömegcikkek, sorozatgyártott termékek köszönnek vissza a polcokról. A termék tervezője beletette munkáját, tervezett egy terméket, mely aztán százasával, ezresével jön le a gépsorokról, elárasztva a környéket, megyét, az országot... Még a neves márkák tervezői is észrevették, hogy a nők megőrülnek az új trendektől, mindegyikük egy-egy híres márka legújabb darabjait akarják hordani még akkor is, ha benne van a kockázat, hogy valahol összefutnak a kedvenc ruhájuk klónjával. De a vásárlóknak vajon mennyire lehet megnyugtató az, hogy az a kiegészítő, amiért ő nem kevés pénzt kifizetett, az csak egy a sok közül, és a részletekre való odafigyelés, szeretteli gondoskodás nélkül gépek "gyártottak"?

Hát igen, a tömegtermelés kétségtelenül behálózza a világot, de mindezek ellenére - vagy pont ezért - az emberek egy része a tapasztalataim szerint egyre jobban keresi az egyedit, azt, ami őt megfogja, amiből nem létezik aztán 1000 másik teljesen ugyanolyan darab.

A sorozatgyártott selyemkendőknél ugyanez a helyzet: előre nyomott mintákkal találkozhatunk, amelyeket egy tervező megtervez, de a színeket, formákat nem tudják már a gyártás során módosítani, csak nagyon nagy költségek árán, így az egyediség itt is kizárt. A híres márkák selyemkendői, pl. Frey Wille is nyomott technológiával készülnek, nem kézzel, mindezek mellé igen borsos az áruk - egy 55 cm-es példány kb. 18 ezer forintba kerül. Itt természetesen főként a márkát fizetjük meg, nem az alapanyagot és a tervezést.

Ezzel szemben a kézzel festett selyemsálak teljesen más módszerrel készülnek: mindegyik darabot egyenként rajzoljuk majd festjük meg, változatos, általunk kevert színekben, így nincs két egyforma selyemsál. Nem tudunk, és nem is akarunk ugyanolyat készíteni, hiszen ettől egyedi és különleges az, amit csinálunk. Ezért láthatjátok a "hasonló selyemsál rendelhető" feliratot az elkelt termékeknél - ez az, amit tudunk vállalni: a sokszáz megfestett selyemsálat képen megörökítjük (ezt láthatjátok az oldalainkon) és a kép alapján próbálunk hasonló színeket kikeverni és megalkotni egy másik selyemsálat. Mindez természetesen azzal jár, hogy a színek eltérnek, helyük és arányuk is változik a sálon belül, bár a nagyobb, dominánsabb felületeknél figyelünk arra, hogy az eredetivel megegyező színt kapja, hiszen más szín más hangulatot adna az egész sálnak.


Tehát ezen kézzel készített termékek viselői soha senkin nem fogják látni a megvásárolt sálaikat, mindemellett odafigyeléssel és szeretettel, egy művész-ember munkájával, kézzel készülnek, mely által megelevenedik, saját személyisége lesz az alkotásnak. Egy kedves barátnőm mondta egyszer a munkáimra, hogy mindegyiküknek külön személyisége van, szinte megszólítanak... Valakit az egyik, valakit a másik ragadja meg. De mindenkinek akad olyan selyemsál, ami belopja magát a szívébe, ebben biztos vagyok!

Ha te is szeretnél üzleti partnereidnek exkluzív, kézzel festett selyemkendőt, selyemsálat ajándékozni, keress bizalommal a 20/929-1011-es telefonszámon, vagy a silkyway@selymetfestek.hu e-mailcímen.


Ha te is szeretnél szeretteidnek, üzleti partnereidnek exkluzív, kézzel festett selyemkendőt, selyemsálat ajándékozni, látogasd meg webáruházunkat, vagy keress bizalommal a 20/929-1011-es telefonszámon, vagy redd fel kérdéseidet a rendeles@silkyway.hu.hu e-mailcímen.

Az oldalunkon látható alkotások egyedi, kézzel készült, saját tervezésű darabok. 

Bármely termék rendelhető más méretben, monogrammal, színekkel, egymással kombinálva, áttervezve. Ideális céges ajándék, vagy meglepetés ajándék szeretteinknek születésnapra, névnapra, nőnapra, Anyák napjára esküvőre, évfordulóra, Húsvétra, Karácsonyra, vagy ahogy kedvünk tartja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése