2011. december 10., szombat

Top 7 mítosz a kézzel festett selyemsálakrólNincs társadalom vagy kultúra mítoszok nélkül. Még a mai modern hétköznapjaink is tele vannak városi legendákkal... Összegyűjtöttük a hét legelterjedtebb tévhitet valamint az igazságot a kézzel festett selyemsálakról. Íme...

1. mítosz: a selyemsálak használati lehetőségei korlátozottak

Tények: A közhiedelemmel ellentétben a selyem sál a legsokoldalúbb kiegészítők közé tartozik. A felhasználási lehetőségeinek száma valóban megdöbbentő - vesd át lazán a válladon vagy a csípődön, vagy kösd a hajadba, táskádra, vagy tedd ki a faladra, terítsd le vele a TV-t, vagy lámpát, a lehetőségek tárháza végtelen!

További felhasználási és megkötési lehetőségeket is olvashattok blogunkon!


2. mítosz: minden selyemsál négyzet alakú

Tények:  

Különböző méretekben és formákban kaphatóak a selyem termékek! Mivel Magyarországon meglehetősen korlátozott a kínálat, ezért nagyobb és különlegesebb méreteket mi például külföldről szerzünk be. Ilyenek az óriási méretű (90*210 vagy 110*270 cm-es, vagy félkör alakú) hastáncos fátylak, illetve egyéb érdekes megoldások, például háromszög alakú kendők, sálak. 

Alapvetően nálunk az alábbi három méretet találjátok:  

 • 40*150 cm - ezt mi sálnak nevezzük az egyszerűség kedvéért 

 • 90*90 cm - kendő névre hallgat  

 • 55*55 cm - kis kendő, vagy cicakendő, vagy tengerészkendő. 

  Valamint a nagyobb méreteket, melyek a hastáncos fátylak címszó alatt tekinthetők meg. Ezeket nem csak táncosoknak ajánljuk, hanem strandkendőnek, vagy báli ruhához is ideálisak!
  3. mítosz: a selyemsálak nem téli, hanem nyári viseletek

  Tények: 

  A selyemsálak különleges tulajdonsága az, hogy remek nedvszívó képességük révén nyáron sem izzasztanak, hanem elvezetik az izzadtságot. Télen pedig rendkívüli melegítő/szigetelő funkciója miatt évszázadok óta használják minden évszakban. 

   

   4. Mítosz: A kézzel festett selyemsálak is nyomtatottak

  Tények: 

  Ahogy a neve is mutatja, a kézzel festett selyemsál tényleg kézzel festett. Képzelj el egy natúr fehér selyem anyagot, amelyre minden vonalat, színt nekünk kell felfestenünk ahhoz, hogy egy selyemsál megszülessen! Ez a kontúr technika, amellyel mi is dolgozunk - többek közt. 

  Az alábbi képeken látszik a folyamat, hogy miből mi lesz:
   

  5. mítosz: A kézzel festett selyemsálak drágák

  Tények: 

  A mi selyemsálaink 3-15 ezer forint között mozognak általában. Ha megnézzük, hogy:

  • az alapanyaga 100% selyem, 

  • külföldről behozott nagyon jó minőségű festékkel készülnek,

  • minden termék teljesen egyedi, nincs két egyforma,

  • valamint, hogy magyar emberek kézzel készített alkotásairól van szó,

  akkor összességében nem mondható drágának. Egy egyszerű, gépi szövésű és nyomtatású pamut sál manapság 3-4000 forintba kerül, de bizonyos márkák darabjai - nem egyedi darabjai - a 20-25000 forintot is elérik.

  6. mítosz: A kézzel festett selyemsálak nem színtartóak

   
  Tények: A kézzel festett selyemsálak többféle festékkel készülhetnek, melyek lehetnek vasalással vagy gőzöléssel fixálhatók. Nemrégiben tértünk át a gőzöléssel fixálható festékre, de korábbi termékeink is színtartóak voltak - köszönhetően a jó minőségű festékeknek.

  A gőzölés hatására a festék teljesen áthatja az anyagot, kémiai kötésbe kerül vele, a színek felélénkülnek, utána már teljesen megbízhatóan tartja a színét. Az első pár öblítésnél ereszthet ugyan a színéből, de ez a sálon, kendőn nem látszik meg, csak a felesleges festék távozik.

  Selyemkendőinket, selyemsálainkat kimosva és kivasalva adjuk át vevőinknek, valamint folyamatosan teszteljük a színtartásukat, minőségüket.

  7. mítosz: A kézzel festett selyemsálak különleges odafigyelést igényelnek (tisztításkor)

  Tények:

  A selyemsálak mosása teljesen egyszerű folyamat. Mint minden tiszta selyem terméket, a kézzel festett selyemsálat is kézzel javasolt mosni. Növényi szappannal vagy selyem mosószerrel érdemes lágyan átmosni, majd folyóvizzel kiöblíteni. Ezután törölközőben feltekerjük, hogy felszívja a felesleges vizet, majd nedvesen a hátoldalán megvasaljuk. 

  Minden termékünkhöz magyar vagy angol nyelvű használati útmutatót adunk, mely tartalmazza a mosási-vasalási instrukciókat.  Ha te is kedvet kaptál a kézzel festett selyemsálakhoz, akkor válassz közülük a Webáruházunkban, vagy látogass el műhelyünkbe! Keress bizalommal telefonon a 20/929-1011-es számon, vagy skype-on: SilkywayArt néven.

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése