2012. március 31., szombat

Ajándék ötletek Húsvétra

Húsvéti ajándék ötletek Silkyway tiszta selyem kendők, sálak segítségével

Közeleg Húsvét, a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, ezért az ajándék keresőknek  összeállítottam egy Húsvéti ajándék csokrot, amelyből hölgy szeretteiknek választhatnak húsvéti ajándékot.

Mivel itt a tavasz, és a Húsvét is a tavaszvárásról, megújulásról, feltámadásról szól, nálunk is frissültek a színek, megújultak a formák, előkerültek a virágok, az élénk zöldes, sárgás, narancsos színek - ahogy azt a természetben is láthatjuk.

Húsvéti ajándék ajánlatunkat a képekre kattintva nézd meg webáruházunkban!Kézzel festett selyemsál, selyemkendő a silkyway selyemfestő műhelyből. Ideális ajándék Húsvétra


Silkyway selyemkendő liliommal. Ideális ajándék Húsvétra nőknek


Jászsági motívummal készült selyemsál. Ideális húsvéti ajándék hölgyeknek.Ajándék ötletek Húsvétra: matyó motívumok inspirálta kisméretű selyem kendő


Húsvéti ajándék ötletek: matyó motívumok narancs-pink-türkiz színekben. Ideális ajándék nőknek.

Ideális ajándék Húsvétra a Silkyway selyemfestő műhelyből.Húsvét jelentése - forrás: Wikipédia


A húsvét napjainkban a keresztények legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. 
A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

 A húsvét helye az egyházi évben 

A keresztény egyház szertartásaiban a hosszú ünnepi időszak átfogja a kora tavasz és a nyár elejei hónapokat. Az előkészületi idő a nagyböjt, amely Jézus negyvennapos böjtjének emlékére,[5] önmegtartóztatására tanít. Ezt kisebb-nagyobb ünnepek követik s a húsvéti ünnepkör a pünkösddel zárul. A húsvéttól a pünkösd utáni szombatig tartó időszakot → húsvéti időnek is mondják ( nagyböjt, virágvasárnap, nagyhét, nagypéntek, nagyszombat). A nagyhét a nagyböjt utolsó hete virágvasárnaptól nagyszombatig. Napjai a nagyhétfő, nagykedd, nagyszerda és a húsvéti szent háromnap. Húsvét napjától a fehérvasárnapot megelőző szombatig tartó napokat húsvét hetének nevezik. A ciklus a karácsonyi ünnepi szakasz párja, de jóval régebbi annál. Latin neve: Septuagesima – hetvened, mert hetven napig tart.

Virágvasárnap a húsvétvasárnap előtti vasárnap, nagyböjt utolsó vasárnapja. Jézus bevonulása Jeruzsálembe, ahol a nép ünnepelte. Ilyenkor hagyományosan barkát szentelnek, s körmenetben vonulnak be a templomba.

A húsvét időpontja

A nyugati kereszténység húsvétja mindig március 22. és április 25. közé esik. A húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepek a mozgó ünnepek közé tartoznak, azaz nem esnek a Julián-naptár szerinti év ugyanazon napjára minden évben. A Nap mozgása mellett a Hold mozgásától is függ a dátum némileg a héber naptárhoz hasonló módon. A húsvét helyes időpontja gyakran vita tárgya volt.

Az első niceai zsinat 325-ben határozott úgy, hogy az egyház tagjai a húsvétot ugyanazon a vasárnapon ünnepeljék, éspedig legyen a keresztény húsvét időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap. 

Silkyway - selyemfestés művészi fokon, nőktől nőknek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése