2012. március 2., péntek

Selyemkendők a nagyvilágból - Hermés selyemsálak


                                            Selyemkendők a nagyvilágból - Hermés

Reklám a 60-as évekből 


  Ha jobban beleássuk magunkat a divat világába és nemcsak az aktuális kollekciókat figyeljük, hanem megvizsgáljuk egy-egy nagy divatház történetét, megfigyelhetjük, hogy kisebb vagy nagyobb, de mindenképpen szerepet kap náluk a selyemkendő. Sorozatunkkal ezt a kérdést járjuk körbe, kezdve azzal a francia céggel, mely kezdetben csupán lónyergek gyártásával foglalkozott, de mára többszáz boltjuk van szerte a világon.
Történetükben igen nagy szerepet kapott a selyemsál-gyártás és igaz, hogy az elmúlt években ez a termékük nem volt annyira népszerű, mint kezdetben, de ha jobban megfigyeljük az aktuális trendeket,  a selyemsál újbóli előretörését vesszük észre!!!

A Hermés francia divatházat 1837-ben alapította Thierry Hermés és kezdetben csak bőrrel dolgoztak, mivel a lovagláshoz szükséges eszközöket gyártottak. Következő lépésük az utazás világába vezetett: bőröndöket és táskákat kezdtek készíteni ugyancsak bőrből. Akkora sikert arattak egyedi, elegáns, divatos táskáikkal, hogy  az akkor szerzett párizsi épületük máig a divatház központja.  Termékeiket strandtörülközőkkel, nyakkendőkkel bővítették, táskáikat pedig később az aktuális hírességekről nevezték el (Grace Kelly, Jane Birkin).

  És itt jön a képbe a híres Hermés selyemsál, melyet 1928-ban kezdtek gyártani. Olyan népszerű volt akkoriban, hogy 1937-ben erre a termékre szakosodott gyárat nyitottak és azóta több mint 2500 féle mintájú selyemkendőt gyártottak, köztük rengeteg olyat, melynek mintájában a lószerszámok jelentek meg különböző módon. Minden egyes kendő elkészítéséhez darabonként 250 db selyemgubó szükségeltetik, 65 grammot nyom és 90x90-es négyzet alakúak. Egy fölmérés szerint a világon minden 25. másodpercben vesznek egy Hermés selyemkendőt.
Reméljük pár év múlva a Silkyway is hasonló statisztikákat mutat majd. :)

Tavaly egy érdekes kéréssel állt elő egyik vevőnk: szeretett volna venni egy Hermés selyemkendőt egy számára fontos személynek, de mivel az árát nem találta annyira barátinak (használtan 30 ezer forint körül már lehet találni egy-egy darabot), rendelt tőlünk egy hasonlót. Így született meg Vitorlás fantázianevű selyemkendőnk a klasszikus 90x90-es méretben, világoskék-barna-bézs színkombinációban, majd később már egy ettől merőben más hangulatú rozsdabarna sötétkék, fekete színösszeállítású selyemkendő. A lenti képeken őket mutatjuk meg, az első megtekinthető itt, blogunkon, valamint mindkettő megrendelhető a webáruházunkban:

Ha te is szeretnél magadnak, barátaidnak, üzleti partnereidnek exkluzív, kézzel festett selyemkendőt, selyemsálat ajándékozni, keress bizalommal a 20/929-1011-es telefonszámon, vagy a rendeles@silkyway.hu e-mailcímen.

Az oldalunkon látható alkotások egyedi, kézzel készült, saját tervezésű darabok. Bármely termék rendelhető más méretben, monogrammal, színekkel, egymással kombinálva, áttervezve. Ideális céges ajándék, vagy meglepetés ajándék szeretteinknek születésnapra, névnapra, esküvőre, évfordulóra, Húsvétra, Karácsonyra, vagy ahogy kedvünk tartja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése