2012. március 8., csütörtök

Selyemkendők a nagyvilágból II. - Marni


Ha jobban beleássuk magunkat a divat világába és nemcsak az aktuális kollekciókat figyeljük, hanem megvizsgáljuk egy-egy nagy divatház történetét, megfigyelhetjük, hogy kisebb vagy nagyobb, de mindenképpen szerepet kap náluk a selyemkendő.

Sorozatunk második szereplőjének apropója, hogy a H&M-mel közös együttműködésének gyümölcsét pont ma: Nőnapkor élvezheti a nagyvilág, és ez elég nagy port vert föl divatberkeken belül, szóval mi is csatlakozunk a hírverőkhöz.
  

A cég termékei között nem jellemzően szerepel a selyemsál, de a mostani H&M-nek készített kollekcióban több is megtalálható, de hát ezen nincs mit csodálkozni, mi már a múltkor mondtuk, hogy újból tör előre ez a kiegészítő!!!

A cég amilyen népszerű és sikeres, ahhoz képest szemtelenül fiatal, 1994-ben alapította Consuelo Castiglioni és kis családi vállalkozásból hatalmas iparággá növesztette, de megmaradt családi jellege, pedig állítólag több befektető is megkörnyékezte őket. Ettől még szimpatikusabb és emberközelibb a Marni. Egyik mondatát mintha mi mondtuk volna: "Nő vagyok és nőknek tervezek, próbálom kielégíteni a különleges és egyedi iránti vágyukat." 
Szívünkből szólt!
  Divatbemutatóik olyanok, mintha anyáink és nagyanyáink szekrényében turkálnánk, ui. fő csapásvonaluk a retro és a geometrikus minták használata. Alkotásaikat főleg a mesék, rajzfilmek színes, álomszerű világa inspirálja, így  mindig is jellemző volt kollekcióikra az eklektikus kavarodás, a színek és minták merész használata, bár a szabásvonalakkal is bátran játszottak. Ezek a stílusjegyek a mostani H&M-es választékban is megtalálhatóak és hát elnézve a fölsők és nadrágok anyagát abszolút befutó a selyem, de a merész minták és színek miatt nem jut eszünkbe róluk a pizsama, pedig a kifutókon több nagy divatháznál  is megjelent a pizsamanadrág, mint nyári utcai viselet!

A Silkyway is készít megrendelésre ruhákat, topot, akár nadrágot is, természetesen 100%-os hernyóselyemből. Ennek előnye, hogy Te is megtervezheted a mintát, a színeket. Nálunk te is lehetsz divattervező! Akár geometrikus retrot is álmodhatsz magadnak Castiglioni kisasszony után szabadon.


 


Ha te is szeretnél magadnak, szeretteidnek, vagy üzleti partnereidnek exkluzív, kézzel festett Silkyway selyemkendőt, selyemsálat ajándékozni, nézd meg termékkínálatunkat webáruházunkban, vagy keress minket bizalommal a 20/929-1011-es telefonszámon, vagy a rendeles@silkyway.hu e-mailcímen. 

Az oldalunkon látható alkotások egyedi, kézzel készült, saját tervezésű darabok. Bármely termék rendelhető más méretben, monogrammal, színekkel, egymással kombinálva, áttervezve. Ideális céges ajándék, vagy meglepetés ajándék szeretteinknek születésnapra, névnapra, Nőnapra, Anyák napjára, esküvőre, évfordulóra, Húsvétra, Karácsonyra, vagy ahogy kedvünk tartja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése