Bemutatkozás


 A Silkyway selyemfestő műhelyben mindig jelen van a szépre, harmonikusra való törekvés. Célunk, hogy harmonizáló, gyógyító, a lelket olykor megnyugtató, olykor feltüzelő alkotásaink közt mindenki megtalálja azt, amire szüksége van, ami neki szép és aktuális.

A blog létrehozója:

Mécs-Szilágyi Nóra, selyemfestő

 

"1981-ben születtem Budapesten, jelenleg is itt élek és alkotok.
A különböző kézműves technikákkal kiskorom óta foglalkozom, de szakmaként 2009-ben választottam a selyemfestést és a textiltervezést. Eredendően közgazdászként végeztem a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján, ahol a kereskedelem, a marketing és a nemzetközi kapcsolatok, kultúraközi kommunikáció volt a szakterületem. A gazdasági terület látszólag távol áll a művészettől, de számtalan olyan vonása van, amely kreativitást, művészi érzéket, belehelyezkedést és átérzést kíván, akárcsak a művészetek.

Sokszor belső minőségeket jelenítek meg a kendőimen, melyek színeik és formáik által hatnak a lélekre, segítik a megvalósulást, feloldódást. (A színek hatásait a termékek leírásánál, illetve a cikkekben részletezem.) Fontos számomra a művészet gyógyító, formáló hatása, melyet az alkotások sokszor nem csak a konkrét formáik, hanem töltetük, energiájuk által közvetítenek. Legtöbben nem tudják beazonosítani, hogy miért tetszik nekik éppen az a színösszeállítás, formavilág, stb, de amint elkezdünk beszélni róla, rögtön kiderül, hogy arra van szüksége az illetőnek. Érdemes hallgatni az első (belső) hangra, ami sokszor helyesen súgja meg, mit viseljünk, mit hordjunk magunkon. "