Selyemfestés tanfolyam


Selyemfestés tanfolyam több szinten, kezdőknek és haladóknak


Fesd meg saját selyemkendődet a selyemfestés tanfolyam különböző szintjein


Selyemfestés workshopok több szinten kezdőknek és gyakorlattal rendelkezőknek

Kezdő workshop -  10.000 Ft (anyagköltséggel)

2 órás workshop keretében az általunk előre kikontúrozott kendőt festheted ki ízlésed szerint. Itt a színeken, a festésen van a hangsúly, és főleg az élményen - milyen, amikor a selymen fut a festék, hogy tudod kifejezni magad színekkel, milyen hangulatod van és hogy tudod azt megjeleníteni. Nem kell foglalkoznod a kontúrozással, mi előre kikontúrozzuk az általad választott kendőt. 

Haladó workshop - 10.000 Ft (anyagköltséggel)

3 órás workshop azoknak, akik már rendelkeznek tapasztalattal a kontúrozásban, festettek már üveget, vagy selymet korábban. Nem csak a mi mintáink közül választhatsz, hanem megfestheted a saját elképzeléseid szerinti kendőt is. Ideális gyakorlás azoknak, akik már elvégezték a 2 napos intenzív tanfolyamunkat. 

Selyemfestés tanfolyam - 2 napos intenzív tanulás

A magasabb szintű tudásért - 35.000 Ft (anyagköltséggel)

2 napos intenzív tanfolyam azoknak, akik szeretnének mélyebben megismerkedni a selyemfestéssel. Kontúrozunk, színeket keverünk, tervezünk kendőt, és sokat festünk. 


Ha te is szeretnél magadnak, szeretteidnek egyedi selyem kendőt, sálat festeni, jelentkezz workshopjainkra, tanfolyamainkra, vagy kérdéseddel keress minket bizalommal a 20/515-8074-es telefonszámon, vagy a tanfolyam@silkyway.hu e-mailcímen. 

 Silkyway selyemfestő műhely - selyemfestés tanfolyam profiktól

A selyemfestés számunkra egy fantasztikus, kimeríthetetlen alkotási folyamat. Végtelen, mert a natúr (fehér) selyemkendőre gyakorlatilag bármit rá tudunk rajzolni, meg tudunk jeleníteni. Kimeríthetetlen, mert a technikák, színkombinációk száma végtelen, folyamatosan tanít bennünket, hol a határhúzásra, hol önismeretre, mert a lelki állapotunkat tükrözi, az általunk használt színek pedig minket és a selyemsál hordóját is gyógyítja.

Ha megrendelésről van szó, akkor az ügyfél, megrendelő elképzelését bontjuk ki, a kedvenc színeivel, formáival dolgozunk, ebből tervezünk új sálat, kendőt. Papíron megrajzolom az elképzeléseimet, ezt megnézi az ügyfél, majd elkészítem a próbadarabot, és ha megfelelő, akkor az alapján festjük meg a termékeket. Vagy pedig már meglévő selyemkendőinket, sálainkat kérik a vevőink más színben, méretben, ezeket készítjük el.

Amikor pedig saját kedvtelésünkre fejlesztünk termékeket, szabadon alkotunk, az pedig a legörömtelibb része a munkánknak. Főként az nagyon inspiráló, hogy többen vagyunk, és egymás segítségével tovább jutunk az alkotásban, mintha csak külön-külön dolgoznánk, hiszen folyamatosan  kommunikálunk, segítünk egymásnak, ha valamelyikünk elakad, tanulunk egymástól, és mindeközben közösséget építünk, együtt sírunk, együtt nevetünk. Ilyen a mi életünk. :)


Nagyon szeretek tervezni, újat létrehozni, kísérletezni, megmutatni a változatosságot, például hogy egy mintából különböző színek segítségével mennyire más hangulatot lehet kihozni. Ahogy szoktam mondani: szerelmes vagyok a színekbe és a sáljainkba. :) Mindent szeretek, ami a selyemmel kapcsolatos, de a munkám másik részét, a marketinget, kapcsolattartást, értékesítést is szeretem, mert ugyanolyan kreatív tud lenni, mint a tervezés és festés.

Szeretettel készíteni valamit - ez az, amit mi is csinálunk, nap mint nap. Ahogy valamelyik nap mondta egy vevőm, mi ezt szerelemből csináljuk, és azt gondolom, hogy ezt csak szerelemből lehet csinálni. És ez meg is látszik a termékeinken, minden sálnak saját személyisége van, ami megszólít. Van, amikor egy-egy sál hónapokig várja nálunk a vevőjét, aztán besétál hozzánk valaki, akinek csak az az egy sál tetszik, és azt mondja, hogy mintha neki festettük volna.

Két és fél éve egyedül vágtam bele a selyemfestésbe, egy év után kezdtem el kolléganőt keresni, lettünk ketten, majd egyre többen. Műhelyünk egy kis női sziget, kisgyermekes anyákkal, lányokkal – ahol ki tudjuk bontakoztatni kreatív képességeinket, mindenki meg tudja találni a számára legmotiválóbb feladatkört.Miért pont selyemfestő lettem?

Sokszor belső minőségeket jelenítek meg a kendőimen, melyek színeik és formáik által hatnak a lélekre, segítik a megvalósulást, feloldódást. (A színek hatásait a termékek leírásánál, illetve a cikkekben részletezem.) Fontos számomra a művészet gyógyító, formáló hatása, melyet az alkotások sokszor nem csak a konkrét formáik, hanem töltetük, energiájuk által közvetítenek. Legtöbben nem tudják beazonosítani, hogy miért tetszik nekik éppen az a színösszeállítás, formavilág, stb, de amint elkezdünk beszélni róla, rögtön kiderül, hogy arra van szüksége az illetőnek. Érdemes hallgatni az első (belső) hangra, ami sokszor helyesen súgja meg, mit viseljünk, mit hordjunk magunkon.Mit csinál a selyemfestő?

  • egyedi alkotásokat tervez
  • és megvalósít
  • kiegészítőket (sálak, kendők, táskák, ékszerek), lakberendezési tárgyakat és ruházatot tervez egyedi igények szerint is
  • meglévő/hozott anyagot befest, átalakít
  • egyedi megoldásokat kínál selyemből

  
Ha szeretnél egyedi ruhát, selyemkendőt, selyemsálat, hastánc fátylat vagy bármi más selyem kiegészítőt (lakberendezési kiegészítőt) készíttetni, keress bátran az elérhetőségeinken!


Válogass a késztermékeink közül, vagy rendelj teljesen egyedi kendőt a 

Silkyway webáruházban!

 


Íme néhány figyelemfelkeltő cikk a selyemkendőkről, használatukról, készítésükről
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése